Royal County Down Trophy

Temaresa Royal County Down Trophy

Sannerligen en unik möjlighet att spela Royal County Down, banan som kontinuerligt rankas som världens bästa golfbana! Dessutom blir det under mycket trevliga tävlingsförhållanden och med ett dignande prisbord. Turneringen som egentligen heter Newry, Mourne & Down Trophy har spelats under många år, men har tidigare endast varit öppen för Irländska eller Nordirländska medborgare. Nu är den öppen för internationella deltagare men platserna är hårt begränsade. I vår resa blir det först ett par nätter med uppvärmningsgolf på Portmarnock nära Dublins flygplats innan färden går upp till Nordirlands sydöstra hörn. Boende är då på kulthotellet Slieve Donard Hotel där det både bjuds på välkomstmiddag och avslutande bankett med prisutdelning. Tävlingsgolfen spelas på Kilkeel Golf Club, Royal County Down och Ardglass Links.

Fakta

Datum 2-7 okt 2021
Reslängd 5 nätter
Avreseort Stockholm, övriga på förfrågan
Min/Max antal 10/16 personer
Hcp krav Herrar 24, damer 36

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 17.995:-

Flyg med SAS till Dublin t/r
Fast track
SAS lounge på Arlanda
Mat & dryck ombord
All transfer enligt program
2 nätter på Portmarnock Hotel med frukost
18 hålsgreenfee Portmarnock Links
3 nätter på Slieve Donard Hotel med frukost
Välkomstmiddag
Deltagande i Newry, Mourne & Down Tournament med prisbord värt 30 000 kr
18 hålsgreenfee på Kilkeel Golf Club
18 hålsgreenfee på Royal County Down GC
18 hålsgreenfee på Ardglass GC
Avslutande bankett med prisutdelning
Boka

Preliminära flygtider med SAS:
Utresa: 2 okt ARN-DUB 16.55–18.40
Hemresa: 7 okt DUB-ARN 13.15–16.55

Väder just nu

10.9℃

Program

Programmet i korthet

 

2 oktober

Flyg från Stockholm Arlanda kl. 16.55. Landar kl.18.40 lokal tid. Kort transfer till Portmarnock Hotel.

  • 2 nätter på Portmarnock Hotel med frukost

 

3 oktober

Spel på Portmarnock Links

 

4 oktober

Transfer upp till Nordirland (ca 13 mil) där turneringens första dag bjuder på Kilkeel Golf Club. Efter spel checkar vi in på Slieve Donard Hotel. På kvällen serveras det välkomstmiddag.

  • 3 nätter på Slieve Donard Hotel med frukost, välkomstmiddag och bankett

 

5 oktober

Efter bara ett par minuters promenad från Slieve Donard Hotel står man utanför klubbhuset på Royal County Down. Banan som åter och åter igen rankas som nr 1 på listorna över världens allra bästa golfbanor. Nu är det din tur!

 

6 oktober

Turneringen avslutas med stil på en väldigt fin och anrik golfbana – Ardglass Links. En riktigt fin avslutning där kvällen bjuder på bankett med prisutdelning.

 

7 oktober

Frukost och utcheckning innan transfern tar er till Dublins flygplats för hemresa. Förhoppningsvis med något från prispotten som totalt är värd över 30 000 kr…

 

 

Tävlingen

Själva turneringen heter egentligen Newry, Mourne & Down Trophy är en av de mest prestigefyllda golfturneringarna på Irland och har spelats under många år. Från början bara för invånare i Nordirland och Irland men nu öppen för besökare. Här spelas tre av regionens mest kända golfbanor, Kilkeel, Ardglass och Royal County Down. Turneringens syfte är helt enkelt att njuta och ha det riktigt trevligt då det är ett utmärkt sätt att få mingla och träffa golfare från hela Europa.

Formatet är poängbogey med kumulativ poängsättning under de tre turneringsdagarna som bestämmer den slutliga mästaren. Som grädde på moset finns ett prisbord överstiger 30 000 kr och dagliga priser för kategorivinnare (damer, herrar och seniorer), samt närmast pin osv. Det totala tävlingsfältet är begränsat till 150 deltagare som får njuta av fantastisk golf, och koppla av i de vänliga omgivningarna i Newry, Morne & Down District.

 

Portmarnock Links

Familjen Jameson såg till att få en golfbana på plats redan 1858, vilken var en av Irlands första. En del av denna ligger som grund till dagens bana som Bernhard Langer fick sätta tänderna i under början av 90-talet. Banan ligger på en halvö vid havet vilket borgar för vackra vyer och en del utmaningar. Det är inte vattnet eller träden som främst ställer till det här utan svårigheterna ligger i den typiska linksvegetationen, flera doglegs och det faktum att flera greener är upphöjda. Naturliga sanddyner, onduleringar och nivåskillnader tillsammans med havets bris gör detta till en av de absolut bästa linksupplevelserna man kan få. Det är en behaglig bana att gå, golfbil behövs inte, och det kan löna sig att skicka fram en “forecaddie” för att se vart bollarna landar. Kliv gärna upp på sanddynerna mot havet när ni har chansen och bara njut av sceneriet.

Efter rundan står det tjusiga klubbhuset redo att ta emot. Välj mellan den lite modernare “sea view lounge” en trappa upp eller den mer traditionella Irländska baren på markplan där man kan sjunka ned i härliga rutiga soffor och fåtöljer. Ölen efter rundan är lika god var man än sitter.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Linksbana
Banfakta Par 71,  6514 6090 5737 5152
Faciliteter Puttgreen, chippning, bunkers, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Bernhard Langer (1995)

Kilkeel Golf Club

Såväl Irland som Nordirland blir nog föralltid ihågkomna för sina fantastiska linksbanor men i skuggan av dessa finns här ett otal av enastående parkbanor. En av dessa är Kilkeel Golf Club som grundades redan på 1920-talet. Då tog sig en del av den avundsjuka lokalbefolkningen till Warrenpoint och Greenore för att inspektera deras 18-hålsbanor som var på plats redan under 1890-talet. De blev fast i golfen och hittade en idealisk mark som tillhörde Earl of Kilmorey för den nya banan. Banan ligger vid foten av Morne Mountains bara 25 km söder om Royal County Down och klubben har varit värd för R&A Senior European Tour och använts i kvalet för British Amateur och Senior British Open, samt värd för flera PGA-evenemang.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, mått i yards 6579 6254 5313 5830
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign 1920-talet

Royal County Down

I den enastående naturligt vackra miljön i Murlough Nature Reserve och bara ett par minuters promenad från Slieve Donard Resort & Spa står man i Proshoppen och fingrar på en lammullströja med det tjusiga klubbemblemet Royal County Down. Golfbanan som toppar alla seriösa rankinglistor över vilken som är världens bästa golfbana! Förväntningarna blir av naturliga skäl skyhöga och nog kostar man på sig några extra puttar och ytterligare ett toalettbesök innan tee off! Royal County Down Golf Club grundades redan 1889 och omtalas än idag som en av öns svåraste! I ett tidigt skede uppmanade det nybildade rådet för klubben, i en blandning av entusiasm och hybris, Old Tom Morris att resa över från St. Andrews “för ett belopp som inte överstiger £4”, att inspektera vad som fanns och ge råd om de andra nio hålen. Klokt investerade pengar skulle det visa sig.

En bra dag finns faktiskt goda förutsättningar att njuta sig igenom rundan med hedern i behåll. Men som en anrik linksbana får man ta sig an ett antal blinda slag och det kan vara klokt att boka en caddie.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Linksbana
Banfakta Par 71, mått i yards 7186 6878 6641 6249
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum, caddies (senior, Standard & fore-caddies)
Bandesign 1889

Ardglass Golf Club

Ardglass är en liten fiskeby ca 25 min norr om Royal County Down där man bara rundar den lilla marinan för att sedan upptäcka det fina gamla klubbhuset. Ja, gamla är förresten bara förnamnet då det är daterat år 1405 och faktiskt klassas som världens äldsta klubbhus. Här känner man sig varmt välkommen och första tee ligger direkt utanför dörren. Banan är idag en mix av de urgamla hålen som från början var sex till antalet, och ytterligare tre riktigt gamla hål samt de nio otroligt fina hålen som färdigställdes på 70-talet. En riktigt fin linksbana med rejäl variation där flera av hålen hänger ut mot Irländska havet. Vid hål 12 står man högt och slår ut mot en par 3:a med Coney Island som fond. Ön som Van Morrisson gillade så mycket att han skrev en sång om den. Kanske är detta hål, och de kommande längs havet värda en sång i sig…

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Linksbana
Banfakta Par 70, mått i yards 6268 5814 5344
Faciliteter Puttgreen, vagnar, elvagnar, buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign 1869

Portmarnock Hotel & Golf Links

Detta förstklassiga hotell är whiskeyfamiljen Jamesons tidigare bostad och vid restaureringen har man verkligen lyckats återskapa den forna elegansen. Hotellet ligger bara 15 minuter i taxi från Dublins flygplats och har ett enastående läge vid The Dublin Bay och med härlig utsikt över den 8 km långa “Velvet Strand”. Varför inte morgonjogga som uppvärmning inför rundan eller avsluta dagen med en skön promenad på stranden i solnedgången? Här kan du njuta av lugnet, äta och dricka gott i någon av restaurangerna och barerna.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Intill "Velvet Strand" bara 15 minuter norr om Dublin
Rum 134 st. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, te & kaffe, WiFi
Rumstyper Superior, Deluxe, Family, Suites
Faciliteter Restaurang, barer, spa, gym, trädgård, WiFi
Internet Gratis WiFi på hela hotellet

Slieve Donard Resort & Spa

Det anrika strandhotellet Slieve Donard Resort & Spa har med sitt läge, service och menyer lockat livsnjutare i över hundra år.

I nästan alla engelsktalande länder hittar man ett Newcastle och Nordirland är inget undantag. Denna lilla mysiga kuststad vid foten av Slieve Donard mountain ruvar dock på ett par rejäla skatter. Först det anrika strandhotellet Slieve Donard Resort & Spa som med sitt läge, service och menyer lockat livsnjutare i över hundra år. Sedan Royal County Down, golfbanan på andra sidan gatan som toppar alla seriösa rankinglistor över vilken som är världens bästa golfbana! Den naturligt vackra kuststräckan lockade badsugna redan i mitten av 1800-talet men det var när järnvägen år 1869 förband det som då var en fiskeby med Belfast som gräddan av livsnjutare började hitta hit. Hotellet med sin pampiga struktur och gedigna Spa öppnades 1897 och har idag 181 bekväma rum. Här lyckas man balansera anor och en touch av lyx med moderna bekvämligheter och en familjär känsla.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Vid havet bara några minuters promenad från både Newcastle stad och Royal County Down GC
Rum Dusch/bad, hårfön, badrockar, TV, telefon, värdeskåp, te & kaffe
Rumstyper 181 rum. Classic, Superior, Executive och Resort Rooms
Faciliteter Restaurang, bar, pool, trädgård, gym, spa
Internet Gratis WiFi

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället