Sofitel Essaouira Mogador Golf & Spa

Sofitel Essaouira Mogador Golf & Spa

Edens lustgård i härlig design

Sofitel Essaouira Mogador Golf & Spa är en Edens lustgård i härlig marockansk stil intill Atlanten. Ta en cocktail vid poolen och njut av fransk gastronomi i någon av restaurangerna. Bränn all energi på den suveräna golfbanan och unna dig sedan en skön SPA-behandling. Blicka ut över havet och njut på riktigt!

Fakta

Avstånd flygplats Marrakesch ca 180 km
Agadir ca 200 km
Essaouira ca 15 km
Avstånd Essaouira Medina ca 6 km

Väder just nu

21.6℃

Mogador Golf Club

Gary Player har varit en av världens bästa golfspelare och är numera en av världens bästa golfbanedesigners. Just här på Mogador så har hans jobb varit relativt enkelt då naturen är fantastisk och det skulle varit svårt att misslyckas. De två banorna ligger utmed havet och är som mest utmanade då vinden ligger på. Det milda klimatet gör denna destination till ett perfekt resmål vintertid.

North Course

Detta är en teknisk och utmanande bana med snabba greener och breda fairways. Banan har flera väldigt bra golfhål och sex olika tees att välja på vilket gör att golfare på alla nivårer kan spela här. Strategiskt placerade bunkrar prövar även den bästa golfaren, men med lite flyt i puttningen så är det långt ifrån omöjligt att göra ett riktigt bra resultat. Som tur är handlar golf inte bara om resultat utan också om njutning. Vyerna över Atlanten, Essaouira och den relativt lilla ön som heter Mogador är värt en hel del.

South Course

South Course har bara 13 hål men de sista 5 är planerade. En något smalare bana som kräver lite mer tanke inför varje inspel mot green. Banan är vackert utmejslad i landskapet och erbjuder mer variation än sin systerbana och kan vara en lagom bana om man inte hinner eller har lust att gå 18 hål.

Fakta

Antal hål 31 (18+13)
Bankaraktär Parkbanor
Banfakta North, Par 72, 6608 6491 6068 5519 4760 4050
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Gary Player, North (2009) South (2015)

Sofitel Essaouira Mogador Golf & Spa Hotel

Välkommen till en anläggning utöver det vanliga. Sofitel Essaouira Mogador Golf & Spa är en Edens lustgård i härlig design med 175 lyxigt inredda rum. Arkitekten Didier Gomez har gjort en modern nytolkning av marockanska koder och resultatet är sannerligen smakfullt. Här finns pooler, ett spa med hamam, restauranger som serverar fin fransk gastronomi och barer med lättare tilltugg. Efter middagen finns det gott om trevliga gemensamma utrymmen och barer men också en nattklubb. Själva säger de att detta är platsen där marockansk generositet möter fransk ”art de recevoir”. Livet är magnifique i Essaouira!

Det är en biltur på ca 10 minuter till medinan och centrala Essaouira och det är värt besväret. Att knalla runt i den fina medinan bland butiker och restauranger, torg och gränder är helt fantastiskt. Medinan ligger precis vid havet och hamnen i Essaouira. Den härliga sandstranden utanför är inte helt fel för en skön promenad.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge En liten bit söder om centrala Essaouira
Rum Dusch/bad, TV, telefon, AC, värdeskåp, balkong/terrass
Rumstyper 175 rum. Superior, Luxury, Suites, Villas
Faciliteter Restaurang, bar, pool, soldäck, gym, parkering
Internet WiFi finns

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället