Half Moon

Half Moon

Half Moon Resort är ett eget paradis i sig. Det fantastiska läget vid den vita halvmåneformade stranden och kombinationen av gammaldags charm i kolonialstil gör detta till en enastående resort svår att slå vart man än vänder sig i världen.

Fakta

Avstånd flygplats Montego Bay ca 10 km

Väder just nu

22.1℃

Half Moon Golf Course

Half Moons 18-håls par 72-bana är hyllad av både branschexperter och amatörgolfare. Banan var designad av den legendariska Robert Trent Jones Sr. och moderniserades av Robert Rulewich, vilket skapade ett mästerverk i skönhet och utmaningar. Här har det också spelats en del tävlingar som European PGA Senior Tour, och Jamaica Open. Bara några minuter från Half Moon ligger White Witch och Cinnamon Hill, vilket gör Half Moon till ett komplett golfresmål.

 

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6509 6021 5460 4707
Faciliteter Puttgreen, chippning, bunker, buggies, caddies, restaurang, shop
Bandesign Robert Trent Jones Sr (1962), Robert Rulewich (2005)

Cinnamon Hill Golf Club

En gång i tiden låg det här en sockerplantage men sedan slutet av 60-talet ligger det istället en golfbana här. För några år sedan genomgick den en modernisering av självaste Robert von Hagge. Banan räknas idag som en av de absolut bästa av Karibiens alla extrema golfbanor. Denna är dock mycket omväxlande. Vid hål 5 och 6 är man ända ute vid havet och det är omöjligt att inte stanna upp och njuta. Senare under rundan, på hål 15 som är ett kort par 3, slår man ner mot greenen som ligger alldeles intill vattenfallet där Roger Moore och Jane Seymour spelade in en romantisk scen till James Bondfilmen ”Live and let die”.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Linksinspirerad parkbana
Banfakta Par 72,  6243 5853 5385 4762
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
Bandesign Hank Smedley (1969), Robert von Hagge (2001)

White Witch Golf Course

Som namnet nästan antyder så är Robert von Hagges skapelse helt magisk. Bara känslan av att stå på första tee och blicka ut över öppningshålet är svindlande. Den slingrande par 5:an ser nästan ut som en målning där man står högt över havet med en otrolig utsikt – och så fortsätter rundan. Efteråt kan det kännas som om kameran använts lika mycket som puttern! Banan är tuff och det blir säkerligen inte den lägsta scoren på semestern men garanterat ett oslagbart minne.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 71,  6179 5820 5388 4935
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, restaurang, shop, omklädningsrum
Bandesign Robert von Hagge ()

Half Moon

Det fantastiska läget vid den vita halvmåneformade stranden och kombinationen av gammaldags charm i kolonialstil gör detta till en enastående resort svår att slå vart man än vänder sig i världen. Boendet på Half Moon har utformats med komfort och integritet i åtanke. Här finns i det närmaste ett överflöd av utrymme för högsta komfort och avkoppling. Rummen har antingen uteplatser eller balkonger, så att gästerna kan njuta av den fridfulla utsikten över trädgårdar, pooler och havet, från vilken en mild bris ständigt sveper in över resorten. Rum och sviter ligger nära havet, och inom gångavstånd (eller en kort cykeltur) till alla anläggningens faciliteter.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge På norra Jamaica, strax utanför Montego Bay, strandläge
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, kaffe & te, balkong/terrass
Standardrum Resort Room Garden View 32-44 m², balkong/terrass
Ocean Room Ocean View 45-61 m², balkong/terrass helt strandnära
Prestige Ocean Room Ocean View 37-41 m², balkong/terrass
Estate Ocean Room Ocean View 44-46m², balkong/terrass
Sviter Suites 39-297 m², 1-4 sovrum, varierande utsikter, alla med balkong eller terrass
Faciliteter Restauranger, barer, pooler, soldäck, trädgård, spa, gym, strand, tennis, cyklar mm
Internet WiFi i alla utrymmen

Avsnitt 23

– Golf på Jamaica

Golfresepoddden är i reggaens hemland Jamaica. Denna Karibiska pärla har förvånansvärt många och bra golfbanor. I det här avsnittet går vi på djupet på fyra av de fantastiska golfbanor som ligger i närheten av Montego Bay, dit de flesta turister åker. Det blir också en hel del Bob Marley, James Bond, kaffe, Red Stripe, Kingston, voodoo och rom på tesked. Anders lyckas även trassla sig in i de lokala dominomästerskapen.

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället