I Monasteri Golf Resort

I Monasteri Golf Resort

Nu finns ytterligare en anledning att besöka den smått magiska ön Sicilien utanför tån på Italienska fastlandet. Strax utanför mytomspunna Syrakusa (Lucias hemstad, som också är ett världsarv) på östkusten ligger 5* I Monasteri Golf Resort som verkligen lever upp till sina stjärnor.

Detta är en skön plats för avkoppling, golf och naturupplevelser. Med hyrbil tar ni er lätt iväg för att besöka mysiga Catania, vulkanen Etna och berömda Taormina som alla ligger en bit norrut på östkusten.

Fakta

Avstånd flygplats Catania ca 70 km
Närmsta stad Syrakusa ca 15 km
Mount Etna ca 130 km, drygt 2 tim
Taormina ca 125 km, knappt 2 tim
Il Picciolo ca 125 km, knappt 2 tim

Paketförslag 1 vecka

Lägsta pris: 15.995:-

Flyg till Catania t/r
Golfbag ombord beroende på flygbolag
Hyrbil under vistelsen (delat på 2 personer)
7 nätter, del i dubbelrum Superior
Halvpension (frukost och 4 rättersmiddagar exkl dryck)
5x 18-håls greenfee på I Monastri GC
Golfvagn
Förbokade starttider
40 min tillträde till SPA/dag
Gratis WiFi

Ovan är ett förslag på en veckoresa till I Monasteri baserat på ett uppskattat flygpris.
För mer exakt prisoffert på ovan paket klicka på förfråganknappen så återkommer vi. Vill du ha någon ändring i vårt föreslagna paket ange det i kommentarsfältet vid förfrågan.


Väder just nu

24.3℃

I Monasteri Golf Club

Naturen där denna bana ligger är väldigt typisk för Sicilien med sina många fruktträd och stenmurar. Banan är till 100% anpassad efter naturen och känns helt naturlig där den ligger i det vackra landskapet bland apelsin- och citronodlingar. Att spela här är att uppleva Sicilien på riktigt. Banan är rolig och tekniskt utmanande men med 5 tees att välja på kan man anpassa svårighetsgraden.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 71, 6503 6117 5710 5411 5015 4502
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, pool, bastu, restaurang, omklädningsrum
Bandesign David Mezzacane (2012)

Il Picciolo Golf

Banan ligger högt över havet och här har du tid att verkligen njuta av din rond. Detta är den första golbanan som byggdes på Sicilien. Med vulkanen Etna som fond spelar du i en gamal vingård där fairway slingrar sig fram mellan flera hundra år gamla stenmurar, terrasser, vinrankor och stelnade lavaströmmar. Banan är kuperad, omväxlande och med karaktäristiskt stora och roliga greenområden i en lummig miljö. Smakfullt är en bra beskrivning, i varje fall om man är vinprovare. Europatouren för damer har gästspelat två gånger, vilket vi tycker är ett gott betyg åt banan. Vulkanen Etna dominerar förstås, och den ser du från praktiskt taget samtliga hål på banan. Periodvis är vulkanens krater och höga sluttningar vackert snötäckta.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Park/skogsbana
Banfakta Par 72,  6048 5601 5452 4910
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns 36
Bandesign Luigi Rota Caremoli (1989)

I Monasteri Golf Resort

Strax utanför Syrakusa ligger denna resort i en villa som en gång var ett Benedictinekloster. Här har också mången fin familj bott genom åren innan det gjordes om till en resort. I dag är det en förfinad plats att ta sin tillflykt till om man vill ha sköna omgivningar och lugn som närmaste granne. Den gamla staden Syrakusa med sin tusenåriga historia ligger en knapp halvtimme bort.

Resorten är varsamt renoverad i siciliansk stil, färgerna är varma och diskreta vilket tillsammans med fina material ger intryck av enkel elegans. Trots att det är en bit till havet har man en privat strand ca 20 minuter bort…

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Strax väster om Syrakusa på södra Sicilien
Rum allmänt Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar
Rumstyper 102 st. Alla rum ligger på bottenvåningen, utspridda i flertalet olika byggnader, med utsikt över de frodiga trädgårdarna eller golfbanan. De flesta rum har en uteplats.
Deluxe Villa/Deluxe Borgo 30 m²
Superior 35 m²
Junior Suite 50 m²
Suite 60 m²
Faciliteter Restaurang, bar, pool, jacuzzi, terrass, spa, trädgård, privat strand, parkering
Internet Gratis WiFi

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället