BurgGolf Purmerend

BurgGolf Purmerend

en perfekt kortresa till Amsterdam

Tulpaner, väderkvarnar, tjusiga kanaler och en spännande huvudstad är sedan länge förknippat med Holland. Men visste du att det lilla flacka landet har fler än 250 golfbanor? Här finns allt från lummiga parkbanor till rå linksgolf.
För en nyfiken golfare finns således alla anledningar att även pröva golf i Holland, men med det faktum att det går ända upp till 37 direktflyg dagligen (9 från Arlanda, 5 från Göteborg, 3 från Linköping, 11 från Köpenhamn och 9 från Oslo) tar det ”connection” till en ny nivå!

Anläggningen är en av sju BurgGolf i landet men den som ligger absolut närmast huvudstaden. Här finns hela 36 hål plus 9 korthål, range och träningsområden tillsammans med ett hotell med 72 rum. Från BurgGolf Purmerend har man dessutom Amsterdam på taxiavstånd eller så kan man faktiskt ta en kort promenad till närmaste busstation för en enkel resa på dryga 20 minuter in till staden.

Fakta

Avstånd flygplats Amsterdam Schiphol 40 km
Avstånd stad Amsterdam 20 km, Volendam 10 km

Förslag på paket

Lägsta pris: 4.795:-

Prisexemplet är i högsäsong april - oktober

Privat transfer flygplats - BurgGolf t/r
2 nätter, del i dubbelrum på BurgGolf Purmerend
Frukost och 2x trerättersmiddagar
Obegränsad greenfee på BurgGolf Purmerends 36-hålsbana
Förbokade starttider

* Priset är beräknat på ett sällskap om 4 personer där flyg tillkommer!
På weekends och kortveckor finns som regel flera flygalternativ att välja på och priserna kan variera en hel del. För att göra priset tydligare och mer rättvisande presenterar vi därför dessa paket utan flyg.
Självklart hjälper vi till att boka flyget till bästa möjliga pris om ni önskar. Naturligtvis kan vi även förlänga eller justera innehåll i paketen.

Väder just nu

12.5℃

BurgGolf Purmerend

Trots Hollands många golfbanor är BurgGolf Purmerend en av få kompletta golfanläggningar i närheten av Amsterdam.

Resorten har fyra olika 9-hålsslingor som fått färgerna blå, gul, vit och röd och kombineras lite olika för största möjliga variation. Man bjuds på flacka och väl uppvuxna parkbanor, naturligtvis med en hel del vattendrag. Hela regionen ligger i kanalernas Mecka och dessa både ramar in och korsar banorna på sina ställen. Det finns dock en hel del spelyta att landa på mellan vattenhindren. Det som gör banorna än mer intressanta är variationen av hålen som spretar rejält i längd och bredd. Ett strategiskt par 4:a på 266 meter kan följas upp av en på 363. Likaså både långa och korta par 3:or som par 5:or. Fler designers borde tordas utnyttja detta när naturen tillåter då det skapar en härlig spelglädje!

Fakta

Antal hål 36 samt en 9 hålsbana par 3
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Red Course Par 35, 2690 2574 2328 2222
White Course Par 36, 3190 2999 2723 2586
Yellow Course Par 36, 2897 2728 2519 2390
Blue Course Par 36, 2980 2828 2545 2492
Faciliteter Drivingrange, puttinggreen, närspelsområde, buggies/vagnar, academy, hyrklubbor, restaurang, omklädningsrum
Hcp-gräns 54
Bandesign Bandesign Tom McAuley & Bruno Steensels (1988)

BurgGolf Purmerend

BurgGolf Purmerend har ett hotell med 84 rum där reception, golfshop och restaurang är integrerat i lobbyn. Smakfullt och smidigt. Utvändigt kan man inte påstå att hotellbyggnaden direkt glänser! Den grå byggnaden har en arkitektonisk utformning som i det närmaste liknar Wennergrens Center i Stockholm. Insidan är däremot mycket trevlig och läget perfekt med första tees på samtliga fyra 9-hålsslingor direkt utanför dörren. Bland rummen har man 23 stycken renoverade Deluxe och 61 Superior där vi ser till boka in våra gäster i Deluxe-rummen. Dessa ligger dessutom närmare reception.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Purmerend norr om Amsterdam
Rum: 84 st Dusch/bad, TV, telefon, vissa rum med terrass
Rumstyper Deluxe, Superior
Faciliteter Restaurang, bar, golfshop, konferenslokaler
Internet Gratis WiFi

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället