The Grove

The Grove

Londons Country Estate

Strax utanför London ligger utomordentligt lyxiga The Grove – Londons Country Estate no 1. Här har man inte sparat på något och gästerna behandlas som kungligheter! Ta tåget från centrala London och du färdas från puls och aktivitet till lugn och ro på bara 30 minuter.

Detta är en lite unik destination då den ligger så otroligt nära storstaden London. Varför inte kombinera några dagar på The Grove i totalt lugn och lyxig inramning med några nätter i pulserande London och få det bästa av två världar!

Fakta

Avstånd flyg London Heathrow ca 35 km

Väder just nu

3.8℃

The Grove Golf

Detta är en av Englands mest luxuösa golfbanor där allt är i oklanderligt mästerskapsskick året runt, aldrig att du ser en provisorisk tee eller green! Man har inga medlemmar utan välkomnar alla, vilket är lite ovanligt. Banans design blandar modern spelstrategi med gamla brittiska designtraditioner och Kyle Philips har gjort ett fantastiskt jobb med designen. Det är verkligen en mästerskapsbana och efter World Golf Championship 2006 lär Tiger Woods (som vann) ha sagt att greenerna var helt perfekta och enligt Ernie Els (som slutade 5:a) var ALLT perfekt. Trots att det är en så högklassig anläggning finns det inga handicapkrav, alla som älskar golf är välkomna. Med 4 olika tees garanteras att golfare på alla nivåer får en behaglig upplevelse.

Golfbilarna har GPS och du kan beställa din mat från bilen innan du kommer till ”halfway house” efter 9:an.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6540 6187 5790 5036
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, närspel, övningsbunker, vagnar/buggies m GPS, hyrklubbor, restaurang/bar, shop, omklädningsrum
Bandesign Kylre Phillips (2003)

The Grove - Londons Country Estate

Om man tänker sig att Drottning Victoria haft The Grove som sitt sommarställe så förstår man hur majestätiskt detta Estate är...

The Grove öppnade i sin nuvarande form 2003 och är medlem i ”Leading Hotels of the World” en prestigefull klubb för de förnämsta fastigheterna i världen. På The Grove bor man mycket ståndsmässigt i antingen The Mansion eller i The West Wing. Har du de riktiga spenderbyxorna på väljer du en svit i The Mansion annars kanske ett ”vanligt” standardrum i West Wing räcker, om man nu kan kalla någonting på The Grove för ”vanligt”. Alla rum och sviter är inredda med väl utvalda material av högsta kvalitet och i varma färger sköna för ögat. Stilen är modern men ändå klassisk engelsk med den där gamla, fina nästan lite överklasskänslan (på ett positivt sätt). Utsikten från rummen är lite olika men har grönskan gemensamt i form av trädgården eller landskapet runtomkring. Vissa rum har balkong.

Denna anläggning på 300 hektar har naturligtvis flera barer och restauranger med hela 70 kockar anställda. Välj mellan ”fine dining” och husmanskost eller besök en närliggande pub för lite klassisk pubmat och öl. Sist men inte minst finns det förstås ett härligt spa med pool, jacuzzi, ångbastu och ett stort utbud av behandlingar. Det finns gym och gruppträningsmöjligheter samt lånecyklar, tennis, volleyboll, krocket och ”The Grove Beach”. Boosta och fyll på med energi i den egna Juice-baren.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Bara 30 km från Picadilly Cirkus
Rum Dusch & bad, hårfön, TV, telefon, AC, minibar, värdeskåp (passar laptop), strykmöjligheter, daglig tidning, Bose dockningsstation, WiFi
Rumstyper 432 st. Deluxe, Superior, Suites
Faciliteter Restauranger, barer, trädgårdar, spa, gym, beach, tennis, cyklar, volleyboll mm
Internet Gratis WiFi på hela anläggningen

Jag har varit där!

THE GROVE, ENGLAND

Besöket på The Grove var ett minnesvärt och drömlikt besök i England. För mig som är både intresserad av golf och fotboll så var det något väldigt speciellt som jag kommer att kunna tänka tillbaka på med ett stort leende.

Det är enkelt att ta sig till The Grove strax utanför London. Först en kort flygresa från Skandinavien och sedan är det taxiavstånd från flygplatsen till golfbanan. När man åker in på anläggningen så ser man delar av golfbanan från vägen. Detta göra att man direkt blir sugen på checka in så fort som möjligt och ta sig ut på banan. The Grove har arrangerat både WGC och British Masters. Den sistnämnda vann Alexander Norén 2016. Jag spelade denna bana två gånger från olika tees och det gav en bra upplevelse. En dag lurade The Groves Sales Manager upp mig på backtee. Just den dagen blåste det väldigt friskt med en kombination av hagel och regn (typiskt brittiskt). Då fick man verkligen känna att man levde. Jag spelade inte så bra men inte heller dåligt. Även från backtee i busväder gick det ändå njuta av golfen då banan har ett antal riktigt grymma golfhål.  Efter rundan så kan man sätta sig i den trevliga pubdelen som finns i klubbhuset för att avnjuta något att äta och dricka.

Om jag blev imponerad av golfbanan så kan jag säga att hotellet inte heller gjorde mig besviken. Jag kände mig som en kung på ett slott och faktum är att hotellet varit ett av drottning Victorias sommarresidens, så liknelsen kanske inte är helt tokig. Servicen var oklanderlig, stora rum fina rum, bra kvalité på restaurangerna och massor med övriga aktiviteter när man inte spelar golf.

En av de aktiviteter de erbjuder vid sidan av golfen är att åka och se fotboll då de har bra kontakter med bland annat mitt favoritlag Arsenal. Jag fick möjligheten att åka och se Arsenal på deras hemmaarena The Emirates. Jag har växt upp med en pappa och farfar som är och var extremt fotbollsintresserade. När jag var liten så var vi varje lördag bänkade framför klassiska tipsextra som följde engelsk ligafotboll, med fotbollsexperter som t ex Billy Lansdowne. Att då få chansen att se sitt favoritlag spela i England var en dröm som gick i uppfyllelse.

Emil Falk

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället