Thracian Cliffs Golf & Beach Resort

Cape Kaliakra

The Signature Golf Coast!

Längs Svarta Havskusten i norra Bulgarien finner vi den natursköna kustremsan ”Cape Kaliakra”. Platsen har en spännande historia och har länge attraherat besökare som lockats av det rika utbudet av natur och kultur. Något oväntat är detta platsen där några av de mest spännande nybyggda golfanläggningarna under de senaste åren vuxit fram. Cape Kaliakra har blivit Bulgariens alldeles egna golfkust som med sina tre designerbanor fått det förpliktigande namnet ”The Signature Golf Coast”.

Klubbhuset på Thracian Cliffs är resortens hjärta och här finns reception, restauranger och bar samt ett förstklassigt spa. Resorten har också två egna stränder med solsängar, servering och vattensporter.

Balchik och området härikring är den exklusivare delen av Bulgariens Svarta Havskust och här finns inga stora turistorter med gigantiska hotellkomplex likt de som finns längre söderut. Området har en spännande historia och det gamla romerska fortet längst ut på udden Cape Kaliakra är ett välbesökt och intressant utflyktsmål. En annan sevärdhet är palatset och de fantastiska trädgårdarna kring Balchik Palace. Balchik och dess omgivningar har under perioder varit under rumänskt styre och här hade den sista rumänska drottningen ”Queen Marie of Edinburgh” sin favoritplats. En promenad i de vackra trädgårdarna med en av de duktiga guiderna är både en fröjd för ögat och en intressant historielektion.

Fakta

Avstånd flygplats Varna ca 65 km, Burgas ca 180 km
Närmaste stad Balchik ca 17 km

Vad ingår i resan?

Flyg inkl golfbag t/r
Transfer t/r
7 nätter i lägenhet med frukost
5 middagar
3x 18 håls greenfee på Thracian Cliffs inkl golfbil
1x 18 håls greenfee på Lighthouse
1x 18 håls greenfee på Blacksearama
Golfvärd på plats (under Golf Plaisirs säsong)

Med start den 29 april har vårt systerbolag Golf Plaisir en serie veckoresor till Thracian Cliffs. Det innebär att då finns deras personal på plats för att serva er som gäst, samt arrangera tävlingar och utflykter. Läs mer här

Väder just nu

-2.2℃

Thracian Cliffs Golf

På en platå längs kustlinjen ligger områdets absoluta pärla, Gary Player´s ”Thracian Cliffs”.

Thracian Cliffs är en av de läckraste banor vi har skådat någonsin. Gary Players egna ödmjuka ord om sitt mästerverk är; ”You will not find a course like this anywhere else on the planet”. Vi är benägna att hålla med.

Fastklistrad på klippkanterna möter du här ett pärlband av golfutmaningar och naturupplevelser. Från praktiskt taget alla hål ser du havet och höjden som banan ligger på gör att vyerna är magiska. Det är en riktigt utmanande bana då du lätt hamnar i trubbel om du missar fairway och vi rekommenderar att ha lite extra bollar med i bagen – men det är det värt!!! Signaturhålet är nr 6, ett korthål med en fallhöjd på 40 meter från tee till green. Här är det precision som gäller, greenträff är nästan ett måste. Det hela summeras till vackert, utmanande och bör ses på plats.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Kuperad seasidebana
Banfakta Par 72,  6452 6060 5704 5273 4483
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, buggies, shop, bar, liten servering
Bandesign Gary Player (2011)

BlackSeaRama Golf Club

BlackSeaRama är av mästerskapskaraktär och tar lätt en plats på topplistan även hos de mest kräsna linksälskare. Den ligger med vackra vyer mot havet och likheten med skottlandsbanor är slående. Detta är den första av Gary Players banor i östra Europa och den är byggd med spelaren i fokus och för möjligheten att komma in med en bra score. Landskapet är ganska flackt och läget vid havet gör att vinden ofta är en faktor som gör att det kanske inte alltid blir som man tänkt.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Linksbana, Stadium Course
Banfakta Par 72,  6240 5857 5424 4662
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
Bandesign Gary Player (2009)

Lighthouse Golf

Lighthouse är den mest lättspelade av de tre banorna på Cape Kaliakrakusten med relativt stora landningsytor och sina främsta utmaningar på hålen som påverkas av banans fem sjöar. Banan passar både rutinerade spelare med lägre handicap liksom nybörjare med mindre rutin.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Linksdesign
Banfakta Par 71,  6159 5749 5344 4830
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
HCP-gräns 36
Bandesign Ian Woosnam (2008)

Thracian Cliffs Resort

Thracian Cliffs håller lika hög standard på övriga faciliteter som på den fantastiska golfbanan. Här bor man i lägenheter utspridda kring klubbhusområdet i två delar; Hillside Village och Marina Village.

Marina Village är lägenheter med ett, två eller tre sovrum (twin beds eller queen size), alla med eget badrum, smakfullt inredda i modern stil. Utöver sovrummen finns ett rymligt vardagsrum och ett litet kök. Väl tilltagna balkonger med varierande utsikt. Layouten är lite olika men alla lägenheter är väl utrustade och håller en hög standard.

Hillside Village ligger lite högre upp (5-10  minuters promenad) och här kan man välja mellan en studio eller lägenhet med två eller tre sovrum. Även här har alla sovrum ett eget badrum och det finns kök och vardagsrum att samlas i. Utsikten från balkongerna är magisk.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge En dryg timme från Varna flygplats i naturskönt läge vid havet
Rum 151 st. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, fullt utrustat kök, minibar, vardagsrum, möblerad balkong/terrass, WiFi
Rumstyper Studios, lägenheter med 1-3 sovrum
Faciliteter Restaurang, bar, pooler, spa, liten affär, egen strand
Internet Gratis WiFi på rummen

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället